Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@05:48:12 GMT

کاری بزرگ که با اتفاقی ساده شروع شد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۲۹۱۲

کاری بزرگ که با اتفاقی ساده شروع شد

ایسنا/خراسان شمالی وحدان صابری و همسرش فاطمه عبدی سال ۱۳۹۷ کارشان را بخاطر یک اتفاق جالب شروع کردند. خانم عبدی علاقه‌ی زیادی به گلدوزی داشت.

زمستان ۱۳۹۷ بود و آنها در یکی از اقامتگاه های بومگردی خراسان شمالی اقامت داشتند، همان روز اتفاقی می‌افتد که مسیر زندگیشان را تغییر می‌دهد. فاطمه که عاشق گلدوزی بود وقتی پرده‌های گلدوزی شده قدیمی اتاق را نگاه می‌کرد متوجه پارگی پارچه‌اش شد و تصمیم گرفت با استفاده از گلدوزی آن را ترمیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون همیشه وسایل گلدوزی را همراهش داشت آن‌را ترمیم کرد و وقتی مالک اقامتگاه آن را دید آنقدر ذوق زده شد که پیشنهاد داد تعدادی از پرده‌های اتاق‌ها را روی پارچه‌ی نو گلدوزی کند. آنها با اشتیاق قبول کردند.

 وحدان صابری می‌گوید پیشنهاد گلدوزی پرده‌ها از طرف چند اقامتگاه دیگر در همان روستا تکرار شد. آن موقع‌ها وحدان تازه سربازی‌اش را تمام کرده بود و فاطمه جایی مشغول به کار نبود. آنها فکر می‌کنند احتمالا افراد بیشتری این هنر را دوست داشته باشند و از جایی که پرده‌های سنتی گلدوزی شده خیلی وقت است فراموش شده اند احتمالا حس خوبی به بقیه هم بدهد.

تصمیم می‌گیرند جدی‌تر به قضیه نگاه کنند بنابراین فعالیتشان را شروع کردند، اولین کاری که انجام دادند این بود که تعدادی از نمونه‌های تولید شده در کشورهای مختلف را پیدا کردند و سعی کردند با الهام از نمونه‌های خارجی و با تلفیق آنها با طرح های سنتی ایرانی یکسری از نمونه های اولیه را تولید بکنند.

از آنجا که پرده‌های سنتی گلدوزی شده به آن شکل دیگر استفاده‌ای ندارند، لازم بود محصولی انتخاب شود که امروزه نیز استفاده می‌شود. کوسن، رومیزی، روتختی اولین محصولاتی بودند که سراغش رفتند. بعد از تولید نمونه‌های اولیه و با انتشار تصاویر با کیفیت محصولات در شبکه‌های اجتماعی شروع به تولید محتوا کردند بعد از ۲ ماه یعنی اوایل اسفند ماه اولین مشتری خود را پیدا کردند و توانستند تعدادی کوسن به فروش برسانند آنها برای مجموعه خود نام "دوزیبا" را انتخاب کردند.

اکنون شرکت زیبادوزان شیروان(دوزییا) در شیروان توسط این زن و شوهر حدود یک سال و نیم است که راه اندازی شده و منسوجات خانگی را با استفاده از تکنیک های رودوزی سنتی تولید و در شیکه های اجتماعی به فروش می رسد.

در شرکت دوزیبا ۲۵ نفر مشغول کار گلدوزی و شش نفر نیز مشغول اموری همچون طراحی پارچه هستند و عده فروش تولیدات این شرکت به کلان شهرها و تهران است و البته مشتری های خارجی از کشورهای آلمان، بلژیک، استرالیا و فرانسه نیز دارند.

میزان فروش این شرکت از سال گذشته تاکنون ۲۰ برابر شده است؛ این را صابری می گوید و ادامه می دهد: البته برای گسترش کار با مشکلاتی نیز مواجه هستیم.

نیروی متخصص در حوزه سوزن دوزی کم داریم

در خراسان شمالی افراد با هنر سوزن دوزی خیلی آشنا نیستند در نتیجه با مشکل نیروی ماهر و آموزش دیده در این زمینه مشغول هستیم و نیروی متخصص در حوزه سوزن دوزی کم است؛ در واقع سوزن دوزی یک شغل خانگی محسوب می شود و افراد می توانند با تحویل گرفتن کار، امر سوزن دوزی را در منزل انجام داده و سپس محصول را تحویل دهند.

این شرکت می تواند نیروهای متخصص را برای توسعه کار آموزش دهد و با در اختیار دادن تمام مواد اولیه لازم همچون پارچه و نخ، اگر هفت تا ۹ ساعت زمان بگذارند، درآمدی به اندازه ۹۰۰ هزار تومان طی یک ماه در منزل کسب کنند.

صابری یکی دیگر از نیازهای اساسی این شرکت را نیروی متخصص مارکتینگ عنوان می کند و می گوید: بحث فروش لازمه اش تولید محتوای ارزشمند است و نیرویی که بتواند تولید محتوا کند و کاری کند که محصولات ما در رتبه های اول گوگل دیده شود تا افرادی بیشتری جذب سایت این شرکت شوند، از نیازهای ما است.

البته در ذهن این زوج هنرمند توسعه کار آن ها را درگیر کار خود کرده بطوریکه یکی از ایده هاشان سوزن دوزی بر روی لباس است و حتی دیگر ایده هایی را نیز در ذهن خود تداعی کرده اند.

حجم بالای سوزن دوزی عاملبرجسته شدن محصولات

و البته این سوال نیز در ذهن ها خطور می کند که چطور توانسته این شرکت میزان فروش خود را ۲۰ برابر کند که در پاسخ به این سوال اینگونه جواب داده شده که حجم زیاد سوزن دوزی انجام شده بر روی پارچه یکی از مهمترین علت های اصلی این امر است چراکه هنر سوزن دوزی امری زمان بر است و حوصله زیادی را طلب می کند در نتیجه خیلی از افرادی که مشغول به کار سوزن دوزی هستند به حجم کار در اندازه کوچک بسنده می کنند و افراد می توانند با ورود به آدرس www.dooziba.ir  حجم خیلی زیاد سوزن دوزی ها را مشاهده کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سوزن دوزي خراسان شمالي سوزن دوزی پرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۲۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با وضعیت  دارو در کشور اظهار کرد: نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت دارو است.

وی ادامه داد: اختلاف ریالی موجب کم شدن نقدینگی شرکت‌ها شده است. اجرای طرح دارویار، خرید دارو یا مواد اولیه آن را از ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی به ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان سوق می‌دهد. علاوه بر آن اکنون برخی دارو‌ها با ارز حدود ۴۲ هزار تومان خریداری می‌شود. شرکت‌ها پول لازم برای پرداخت این حجم از اختلاف قیمت را ندارند.

بانک‌ها وام نمی‌دهند

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: تورم بهانه‌ای شده در دست بانک‌ها که با استفاده از آن به شرکت‌ها وام نمی‌دهند. درحالیکه شرکت‌ها برای خرید دارو و مواد اولیه آن به پول نیاز دارند تا بتوانند مابه التفاوت قیمت ریالی را پرداخت کنند. همین موضوع می‌تواند صنعت داروسازی را با مشکلات زیادی رو به رو کند.

صبور به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: در طرح دارویار برای خرید دارویی که قیمت کل آن ۱۰۰۰ واحد است سهم بیمار ۱۰۰ واحد، سهم بیمه پایه ۳۰۰ واحد و سهم دارویار ۶۰۰ واحداست. با این توضیحات، دارویار سهم خود را از آذر ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نکرده است این در حالیست که قرار بود با اجرای طرح دارویار ظرف یک ماه پول مراکز از طریق سازمان هدفمندی و سازمان برنامه و بودجه واریز شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان بیان کرد: اکنون مجموع طلب شرکت‌ها از داروخانه‌ها به بیش از ۷۰ همت رسیده است که حدود ۲۴ همت برای بخش دولتی و ۴۶ همت برای بخش خصوصی است. این بدهی برای بخش خصوصی بسیار بی‌سابقه است هیچ زمانی بدهی بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر نشده بود. لازم به ذکر است که داروخانه‌ها حدود ۱.۵ همت چک برگستی دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندگان پول لازم برای پرداخت مابه التفاوت قیمت ریالی ارز را داشته باشند، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ۶ ماه دارو را خریداری می‌کنند و در نهایت هیچ مشکلی هم برای صنعت دارو به وجود نمی‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شروع طوفانی معاملات برق؛ جهش ۶۸۴ میلیارد ریالی در بورس انرژی
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • حسرت بزرگ پرسپولیس: مجتبی حسینی!
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • موسویان: «فراخوان بزرگ» تبدیل به «فضاحت بزرگ» شد
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • پهلوانی به قامت «حیدر»