Web Analytics Made Easy - Statcounter

تک‌تک شهرستان‌های استان خراسان رضوی دارای هنر و صنایع دستی خاصی هستند که در سایه توسعه فناوری‌های نوین، برخی از آنها در حال منسوخ شدن بوده و لازم است برای احیای مجدد آنها گام‌های موثرتری برداریم. ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، هر یک از شهرستان‌های استان خراسان رضوی همچون سایر نقاط کشور دارای هنر و صنایع دستی خاص خودشان هستند که بعضا در سایه  فناوری‌های نوین برخی از این هنرها کم کم به دست فراموشی سپرده شده و رفته رفته از حافظه‌ها پاک می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنرهایی که احیاء برخی از آنها زمینه بسیار مناسبی را برای اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند و سرمایه‌گذاری در زمینه احیاء آنها به نوعی سرمایه‌گذاری هدفمند و هوشمندانه‌ای برای نسل‌های بعد  محسوب می‌شود و نمی‌توان آن را هزینه عنوان کرد چون سرمایه‌گذاری دقیقی است که ارزش افزوده بالایی به اقتصاد کشور هدیه می‌دهد.

این درحالی است که برخی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی هنرهای ویژه‌ای دارند که حتی شاید کمتر به گوش گردشگران داخلی یا خارجی و علاقمندان به هنرهای سنتی خورده باشد و می‌توان به  ابریشم بافی یا ساخت آلات موسیقی سنتی و مقامی به عنوان گل سرسبد این تولیدات اشاره کرد.

در همین حال، شهرستان رشتخوار در استان خراسان رضوی دارای هنری سنتی به نام گلدوزی سنتی است که این روزها با فراهم شدن زمینه احیاء آن موجی از امید در دل فعالان این عرصه ایجاد شده و امید است با احیای مجدد آن تعداد قابل توجهی فرصت شغلی در منطقه ایجاد شود.

شیراز به عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» معرفی می‌شود؟چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در خراسان جنوبی برگزار می‌شودروایت تسنیم از مشکلات هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی؛ تار و پودهایی که به هم گره نمی‌خورند

اولویت با هنرهای درحال منسوخ شدن است

کاظم کامیاب؛ مدیر میراث فرهنگی رشتخوار در این زمینه می‌گوید: احیای هنرهای منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن از اولویت‌های این اداره است که بر این اساس احیاء و آموزش هنر گلدوزی سنتی در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

  وی ادامه داد: از ابتدای سال 98 در 2 روستای باسفر و کریم آباد با توجه به پیگیری‌ها و پرداخت تسهیلات و همت هنرمندان 15 نفر در این رشته مشغول فعالیت شده‌اند و انتظار می‌رود با توجه به استقبال بسیار خوب مجدد این رشته در بیشتر روستاها رونق بگیرد.

کامیاب اظهار کرد: گلدوزی هنری است برای دوختن طرح‌های مختلف که با سوزن و انواع نخ روی پارچه انجام می‌شود و موارد استفاده از این هنر به صورت پرده دیواری، روطاقچه‌ای، روبالشتی و... است که زنان روستایی با حوصله، تخیلات ذهنی خود که بیشتر موجودات افسانه‌ای بالدار، پرندگان بهشتی و گل و بوته است را بر روی پارچه سوزن‌دوزی می‌کنند.

وی با اشاره به تخصیص 600 میلیون ریال تسهیلات به 12 هنرمند گلدوزی سنتی افزود: این میزان تسهیلات به منظور تهیه مواد اولیه گلدوزی سنتی و دوخت آن در نظر گرفته شده است.

کامیاب افزود: بهترین بازار فروش برای شناساندن هنرهای صنایع دستی شرکت در نمایشگاه‌ها است که با موافقت و همکاری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی از ابتدای سال 98 هنرمندان شهرستان در رشته‌های گلدوزی سنتی، فرت بافی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در 5 نمایشگاه سراسری شرکت نموده‌اند که حضور هنرمندان در این نمایشگاه‌ها باعث فروش تولیدات، تشویق هنرمندان و کارآفرینی در شهرستان شده است.

انتهای پیام/281/ز

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۹۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اشاره به اینکه ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنجیره ارزش استان در اکسپو ۲۰۲۴ تهران صورت گرفته است، گفت: ۱۰ زنجیره ارزش دیگر در مازندران شناسایی شده و تقویت می‌شوند.

وی با اعلام اینکه با همکاری وزارت کشور نمایشگاه زنجیره‌های ارزش راهبردی برای ۳۱ استان کشور در اکسپو ۲۰۲۴ دایر شده است، افزود: در این راستا مازندران نیز به منظور ارائه توانمندی‌های زنجیره ارزش این استان در اکسپو ۲۰۲۴ حضور یافته است.

وی با بیان اینکه در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش برای مازندران تعریف شده است، گفت: زنجیره ارزش راهبردی مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی دو زنجیر ارزش استان مازندران هستند که به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می‌شود، عنوان کرد: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

وی با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

خیریان پور با بیان اینکه در بحث گردشگری و صنایع دستی در استان مازندران نیزظرفیت متعددی وجود دارد، یادآور شد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در استان مازندران هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6090236

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای وابسته در زابل
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی